Rossnet.pl

Bądź zawsze na bieżąco!

Nowe konkursy i promocje raz w tygodniu prosto na Twoją skrzynkę e-mailową:

Proszę czekać

Wpisz poprawny e-mail!

Wymagana jest akceptacja regulaminu.

Polityka prywatności » Zobacz więcej »

Rossnet poleca

Komórki macierzyste w kremie

Mimo że procesu starzenia skóry nie da się powstrzymać to jednak w dobie rozwoju kosmetologii można bardzo wiele czytaj dalej »

Perfumeria

Rossnet poleca

Podaruj dzieciom uśmiech wraz...

Już od 10 października możesz wpomóc dzieci z domów dziecka włączając się do akcji Akademii Aquafresh i sieci czytaj dalej »

Drogeria

Rossnet poleca

Prędko, prędzej… bach!

Aby coś poznać trzeba tego doświadczyć. Problem w tym że jak się ma 2-3 lata to trudno o refleksję nad konsekwencją swoich czytaj dalej »

Dom

Rossnet poleca

Przechowuje wygodnie!

Maximum możliwości w mini przestrzeni – tak prezentują się innowacyjne pojemniki silnikowe na żywność od Jana Niezbędnego. czytaj dalej »

Kuchnia i przepisy
Świat pomysłów

Rossnet poleca

Rossnę! dzieciom. Małym i...

Za nami dwa wielkie pikniki edukacyjne „Rossnę dzieciom - małym i dużym" - w Warszawie i Łodzi. Imprezy promuje dziennikarz czytaj dalej »

Akademia herbaty
Czas relaksu

Choć ze wszystkich stron atakują nas globalne trendy kulinarne, warto czasem wrócić do prostych, sprawdzonych lokalnych potraw, które są smaczne i zdrowe. Poniżej kilka przepisów, które obalają mit, że kuchnia kresowa to tylko tłuszcz i węglowodany.

...

czytaj całość »

Wartości kulinarne miodu znano od bardzo dawna. Z zachowanych źródeł archeologicznych wynika, że miód już w epoce kamienia łupanego był cenionym produktem spożywczym, stanowił pierwszą substancję słodzącą, był również bazą do wytwarzania różnego rodzaju napojów, także alkoholowych. Zauważalny spadek spożycia miodu w Europie nastąpił w I połowie XVIII w., kiedy to zaczęto produkować duże ilości cukru z trzciny cukrowej i buraków....

czytaj całość »

Chrzan już w starożytności znany był ze swojego działania bakteriobójczego i stosowany jako lek na walkę z grzybami i wirusami. Ułatwia też trawienie i usprawnia przeminę materii. Ale co ważniejsze, jest smacznym dodatkiem do ryb, mięsa i jajek, warto więc mieć go w lodówce przez cały rok.

...

czytaj całość »